De Bartje Cie is in maart 2012 opgericht, al onze(huidige) leden hebben een militaire achtergrond, zo zijn er o.a. binnen de groep Dutchbat 2-3, SFOR, Irak en Afghanistan Veteranen actief. De Bartje Cie is in december 2016, van vriendengroep omgevormd naar een Stichting.

Onze re-enactment groep geeft gestalte aan de groene begin periode van het

13e Infanteriebataljon Luchtmobiel "Regiment Stoottroepen"

in de jaren 1994 tot 1997 waarmee wij een stukje recentere militaire geschiedenis uitbeelden.

In een aantal gevallen worden bepaalde rangen en functies geacteerd en heeft uitsluitend als doel om een zo authentiek als mogelijke eenheid/cie uit te kunnen beelden. Wij zijn een landelijk opererende groep, die aan een verscheidenheid aan evenementen deelneemt, zoals bijvoorbeeld 4&5 mei in Wageningen, regionale veteranendagen etc. De duur van onze evenementen variëren van 1 tot 4 dagen, soms zijn we geheel compleet aanwezig en soms maar met 2 tot 3 man, afhankelijk van het soort evenement en beschikbaarheid van de vrijwilligers. De gehele collectie van materialen, uitrusting etc, waarover de groep beschikt is bijeen gebracht uit privé verzamelingen, donaties/giften/sponsoring en op bruikleen basis.

 

Werving vrijwilligers

Door de steeds groter wordende vraag naar onze aanwezigheid op diverse evenementen zijn wij naarstig op zoek naar enkele nieuwe aspirant vrijwilligers. Wij zoeken gemotiveerde en enthousiaste mensen die onze groep willen komen versterken en die het leuk vinden om op een serieuze en professionele wijze bezig te zijn met (recent) militair historisch re-enactment zoals wij deze beoefenen en uitvoeren.

(oud) LMB militairen genieten voorkeur maar is niet strikt een voorwaarde, we staan ook open voor (oud) militairen van alle andere onderdelen, wapens/dienstvakken.

Dit alles is vrijwillig maar niet vrijblijvend!

Voor meer informatie/aanmelding kom eens langs op een evenement waar wij aanwezig zijn of neem geheel vrijblijvend contact op via info@13.luchtmobiel.nl of telefonisch: 0592612476 mobiel: 0653397377 (bellen met nummer weergave)

Wilt u ons steunen d.m.v. een donatie of gift?

Klik dan op het onderstaande Stoottroepen logo!

iDEAL Donaties en of giften verlopen via Geef.nl!